Het project “Makeressen” Inspired by…

Is een samenwerking op straatniveau tussen de ateliers

“Makeressen” is een nieuw gevormd woord dat we hebben gecreëerd in functie van ons project. Het is een samenvoeging van het mannelijke middeleeuwse woord “Maker”, synoniem van “vakman” en van “tovenaresse”,  het Brugse dialectwoord voor een talentrijke/kundige vrouw. De samenvoeging creëert een  nieuw vrouwelijk equivalent voor het woord “vakman” en “vakmanschap” en omvat “vakvrouw” en “vakvrouwschap” dus Makeresse

Wat is Makeresse -De werkende vrouw / La femme au boulot?

Dat is het project waarin de 4 Makeressen – Veerle-Katrien-Brigitte en An, met hun ateliers/restaurant in de Stoofstraat, deze zomer samenwerken in het kader van de triënnale 2021.

Makeressen de werkende vrouw /La femme au boulot is samen met Fil(le) Rouge, het kunstproject van Katrien Maes geselecteerd voor Inspired by…

De ateliers en het restaurant in de Stoofstraat zijn:

  • The spirit of Bruges van Veerle Hoorlebeke
  • Keramiekatelier Katrien Maes
  • Galerie Magiek van Brigitte Minne
  • en restaurant Malesherbes van An De Becker

Passeer dus gerust even in ons kleinste straatje en geniet van ons vakvrouwschap.

– van een speciaal “Makeressen menu”  bij Ann in het restaurant Malesherbes.
– Of spring even binnen in Galerie Magiek van Brigitte en ontdek de magische wereld van het schrijven en de verbeelding.
– Of spring even binnen bij Katrien en laat je verleiden door haar project Fil(le) Rouge en de opeenvolgende artistieke confrontaties tussen kunstenaars in haar atelier.
– Of spring even binnen bij Veerle en ontdek haar nieuw ontworpen “The Astrid bag” handtas en de vele modieuze accessoires.
– Of….spring gewoon eens binnen.

De rode draad? Is dat het deze zomer grenzeloos wervelt in onze straat!

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten?

Stuur on een mail. Klik hier. We nemen je dan op in onze mailinglijst.

U via mail opgeven om op de hoogte gehouden te worden van onze projecten houdt in dat u akkoord bent dat we uw gegevens bewaren zolang het project duurt. Je kan je keuze altijd wijzigen door ons een mail te sturen met “verwijder”